Dicht bij u in de buurt

Reitsma & Van Wieren Psychologen is al 25 jaar een betrouwbare, kleinschalige en innovatieve psychologenpraktijk. Ondanks de voortdurende veranderingen in de GGZ-organisatie in Nederland, zijn wij altijd trouw gebleven aan onze kernwaarden: kleinschaligheid, persoonlijke en professionele benadering, en huiselijke sfeer. Onze praktijk is gevestigd in een sfeervol pand in het hart van Kollum. We zijn er trots op dat we al jarenlang een veilige en vertrouwde omgeving bieden voor onze cliënten. 

Prate jo graach Fries? Dat is foar ús gjin probleem!

Rust
Privacy
Professioneel
Huiselijk

Even binnenkijken

Onze behandelingen

Wij bieden psychologische behandeling aan voor volwassenen vanaf 18 jaar binnen de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ). In de GBGGZ zijn behandelingen vaak kortdurend (gemiddeld 10 gesprekken) en klachtgericht. U kunt bij ons terecht voor diverse problemen waaronder: depressie, angst en dwang, trauma en verwerkingsproblemen en lichamelijke gezondheidsproblemen zoals pijn en vermoeidheid.

Ons team

Jolanda Reitsma-Lutjes en Mariëlle van Wieren-Kampen zijn de eigenaren van de praktijk en werken al 25 jaar samen. Zij vormen een team met twee andere ervaren collega’s die verbonden zijn aan de praktijk.

Jolanda
Reitsma-Lutjes

U kunt bij mij terecht met alle psychische problemen die een Gezondheidszorg-psycholoog behandelt.

Mariëlle van Wieren-Kampen

Goed contact, vertrouwen, respect, en humor

Verwijzen en samenwerken

De Generalistische Basis-GGZ (GBGGZ) is bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige  psychische stoornissen. Deze zorg is vaak kortdurend (gemiddeld 10 sessies) en klachtgericht. Ingewikkelde of ernstige problemen kunnen beter behandeld worden in de Specialistische GGZ (SGGZ).

Als verwijzer kunt u twijfelen over de aard en ernst van de klachten van uw patiënt of over het juiste zorgniveau (GBGGZ of SGGZ) waarnaar u moet verwijzen. Wij bieden daarom graag een consultatie aan om u hierin te adviseren. U kunt ons telefonisch bereiken, en ook vinden op Zorgdomein, Siilo en op Zivver.

Voor de actuele wachttijd, zie: deze pagina.

Wij willen hier benadrukken dat we niet met iedere zorgverzekeraar een contract hebben. We hebben WEL een contract met: Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland) DSW (DSW, inTwente, Stad Holland).

Kom in persoonlijk contact tijdens onze spreekuren

We staan u persoonlijk te woord op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 9.30 uur

Telefoonnummer: 

Voor spoedeisende klachten of vragen dient u contact te leggen met uw huisarts of (buiten kantoortijden) met Dokterswacht Friesland