Aanhoudende lichamelijke klachten

Iedereen heeft wel eens lichamelijke klachten die niet goed te verklaren zijn. Deze lichamelijke klachten worden in de medische wereld ALK (aanhoudende lichamelijke klacht) of SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klacht) genoemd. Vaak gaan ze vanzelf over en maken we ons er geen zorgen over.

Maar als de klachten aanhouden, erger worden en het dagelijkse leven verstoren dan is het tijd om aan de bel te trekken. Denk aan aanhoudende misselijkheid, vermoeidheid, pijn, darmklachten of jeuk. Als je psychisch en emotioneel erg lijdt onder de klachten dan noemt de psycholoog dat een somatisch symptoomstoornis.

Wij zijn in onze praktijk gespecialiseerd in behandelingen voor mensen met somatisch symptoomstoornis.

Kom in persoonlijk contact tijdens onze spreekuren

We staan u persoonlijk te woord op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 9.30 uur

Telefoonnummer: 

Voor spoedeisende klachten of vragen dient u contact te leggen met uw huisarts of (buiten kantoortijden) met Dokterswacht Friesland

Emoties, gedachten, en sociale relaties spelen een belangrijke rol. Veel mensen zijn in vicieuze cirkels terecht gekomen waarin pijn, emoties, gedachten en gedrag elkaar versterken.

De pijnpsycholoog concentreert zich op de ontstane vicieuze cirkels. En helpt die te doorbreken om de kwaliteit van het leven te verbeteren: minder medicatie, minder pijn, minder beperkingen, terugkeer naar werk. Behandelaanpak is gericht op de persoon van de patiënt en daarom maatwerk.