Veel gestelde vragen

Het antwoord op veel voorkomende vragen vindt u hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Inderdaad, u legt zelf het eerste contact door de praktijk te bellen op het telefonisch spreekuur of een bericht achter te laten op de voicemail.

De actuele wachttijd vanaf uw telefonische aanmelding tot het eerste intakegesprek is:

12 weken  (laatste update van de wachttijd: 01-12-2022)

Behandeling volgt na de intakefase bij dezelfde psycholoog, zonder extra wachttijd.

Reitsma & Van Wieren psychologen heeft contracten afgesloten met:

Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland)

DSW (DSW, inTwente, Stad Holland)

Psychologische zorg valt onder het Wettelijk Eigen Risico. Het verplicht eigen risico bedraagt €385,00 per jaar, ook als uw behandeling doorloopt in een volgend kalenderjaar. Uw zorgverzekeraar verrekent het eigen risico met u.

Psychologische behandeling van de meeste psychische stoornissen valt onder de Geestelijke Gezondheidszorg en wordt  vergoed vanuit uw basisverzekering.

Let op: diagnoses zoals aanpassingsstoornis, burn out, slaapstoornis, enkelvoudige fobie en sommige eetstoornissen worden niet vergoed.

De vergoeding is 100 % bij de zorgverzekeraars waar Reitsma & Van Wieren een contract mee heeft. In andere gevallen krijgt u mogelijk een percentage vergoed op basis van restitutie. Wij raden u aan om vooraf aan uw aanmelding, uw zorgverzekeraar te vragen op welke manier de zorg wordt vergoed. Onze tarieven.

Een sessie van 50 minuten kost €115,00. U betaalt de psychologische behandeling zelf wanneer er bij u geen sprake is van een psychische stoornis of wanneer uw psychische stoornis niet vergoed wordt. Verschillende zorgverzekeraars hebben vergoeding van deze behandelingen opgenomen in een aanvullende verzekering.

Voor aanmelding of overleg zijn er telefonische contactmomenten op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.45 en 9.30 uur. U krijgt dan één van onze psychologen aan de lijn.

  • U kunt ook onze voicemail inspreken; u wordt dan binnen 2 werkdagen teruggebeld.
  • De praktijk is open op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur. En op maandagvond tot 21.00 uur.

Voor aanmelding of overleg zijn er telefonische contactmomenten op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.45 en 9.30 uur. U krijgt dan één van onze psychologen aan de lijn.

  • U kunt ook onze voicemail inspreken; u wordt dan binnen 2 werkdagen teruggebeld.
  • De praktijk is open op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur. En op maandagvond tot 21.00 uur.

Tijdens de intake brengt de psycholoog in kaart wat uw klachten zijn, wat u wilt veranderen en wie u bent als mens.  Aanvullend op het gesprek gebruikt de psycholoog vragenlijsten. Er wordt vastgesteld welk.

Een Gezondheidszorgpsycholoog is ingeschreven in het register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Zij voldoet aan hoge kwaliteitseisen, volgt intercollegiale intervisie en nascholing en moet zich om de 5 jaar herregistreren. De psychologen bij Reitsma & Van Wieren zijn allen GZ-psycholoog.

Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Gegevens over uw behandeling kunnen wij alleen delen met uw toestemming. U kunt een privacyverklaring tekenen, wanneer u niet wilt dat wij gegevens delen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Wij communiceren bij voorkeur via Zivver, een beveiligd email-programma.

U heeft ten allen tijde inzage in uw electronisch dossier (EPD). Na het eerste gesprek krijgt u van uw psycholoog een linkje van therapiedossier waarmee een account kunt aanmaken. U vindt in uw dossier de verwijsbrief, en alle andere bestanden die van belang zijn voor uw behandeling. Binnen deze omgeving vult u ook vragenlijsten in.

Kom in persoonlijk contact tijdens onze spreekuren

We staan u persoonlijk te woord op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 9.30 uur

Algemeen nummer: 

Voor spoedeisende klachten of vragen dient u contact te leggen met uw huisarts of (buiten kantoortijden) met Dokterswacht Friesland