Klein maar krachtig

Reitsma & Van Wieren Psychologen is een betrouwbare, stabiele en innovatieve praktijk. Onze benadering is persoonlijk en professioneel. Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking met andere disciplines in de eerstelijn, omdat dit bijdraagt aan de kwaliteit van uw behandeling. De praktijk bestaat al bijna 30 jaar en is sinds 2004 gevestigd in een sfeervol pand in Kollum.

Kenmerken van onze praktijk zijn rust, privacy en een professionele maar huiselijke inrichting.

In onze praktijk weet u bij wie u terecht komt, zijn er korte lijnen en de behandelingen zijn altijd individueel. Ik ben GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog, EMDR therapeut en pijnpsycholoog.

We vormen samen met Jaqueline de Jong en Geralien Bonnema een hecht team.  Ik ben GZ-psycholoog, Gekwalificeerd Eerstelijnspsycholoog, EMDR therapeut en Buitenpsycholoog. 

Onze vaste collega’s

Ik ben Jaqueline de Jong. Ik woon en werk al jaren als Gezondheidszorgpsycholoog in het mooie Friesland en heb mijn eigen praktijk De Leerfabriek in Blije. In 2008 sloot ik mij aan bij Reitsma & Van Wieren Psychologen.

Sinds de coronapandemie ging ik mijn werk op een andere manier doen: online behandelen. Dit is praktisch en verrassend genoeg vind ik het ook erg leuk. Therapie via beeldbellen blijkt even effectief als face-to-face behandelen! Wanneer online therapie goed bij u past kunt u dus bij mij terecht. Ik maak gebruik van een gebruiksvriendelijk en veilig medium; u hoeft niets te installeren of te downloaden.

Werkwijze

Mijn aanpak is vooral gericht op het heden en de nabije toekomst en oplossingsgericht; u zit op dit moment ergens mee en dat is dan ook de insteek van onze gesprekken. Zo nodig wordt er een uitstapje gemaakt naar ‘vroeger’. Ook zal ik regelmatig nagaan of u tevreden bent met de vorderingen en mijn aanpak.

Ik maak gebruik van de volgende behandelmethoden: cognitieve gedragstherapie, inzicht-gevende therapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. U kunt bij mij ook altijd terecht voor een (eenmalig) advies.

Lees meer over mijn praktijk op mijn website:

https://www.leerfab.nl/

Mijn naam is Geralien Bonnema. Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog en als zelfstandige werkzaam in de Generalistische Basis GGZ. Sinds een paar jaar heb ik mij aangesloten bij de praktijk van Jolanda Reitsma en Mariëlle van Wieren.

Ik heb ruime ervaring in de volwassenen- en ouderenzorg, zowel in verpleeghuizen en ambulante ouderenpsychiatrie als in de specialistische GGZ. Ik werk niet alleen in de spreekkamer, maar ben ook buitenpsycholoog.

Ik behandel cliënten met diverse klachten, angsten, somberheid en/of trauma’s. Methoden die ik toepas: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, mindfulness, focussen en soms klinische hypnose.

Ik heb de cliëntgerichte opleiding ‘Focussen in therapie’ gedaan en volg hierin nog steeds verdiepingsdagen. Geïnspireerd door het werken met metaforen en de natuur, ben ik Buitenpsycholoog geworden en ga ik als dat kan ook met u naar buiten.

Lees meer over mij op mijn website:

https://www.ppbonnema.nl/